Teknisk SEO
för fler affärer

Eftersom vårt mål är webbplatser som ska ge dig fler affärer, vill vi även belysa webbplatsen ur ett tekniskt SEO perspektiv som vi kallar ”Tekniskt SEO för fler affärer”.

Vi anpassar vår approach till dina behov. Kontakta oss.

Teknisk SEO

Eftersom vårt mål är att bygga webbplatser som ska ge dig fler affärer, vill vi även belysa webbplatsen ur ett tekniskt SEO-perspektiv. Det kan tyckas helt ointressant med teknisk SEO, men arbetet har en direkt koppling till möjligheterna att få fler affärer.

Kort om Googles spindel, index och algoritm

Google består av en spindel (spindlar), ett index och en algoritm. Enkelt förklarat kan man säga att Googles spindlar gillar att följa länkar (crawl/spindling). De följer länkar från en sida till en annan och sparar HTML-versioner av sidorna de besöker i en gigantisk databas som kallas index. Indexet uppdateras varje gång en spindel har besökt din sida och beroende på hur aktiv du är på sidan kommer Google förbi mer eller mindre ofta.

Algoritmen är en sammansättning av hemliga parametrar som ständigt ändras. Syftet med ändringarna är uppfylla Googles mål om att bygga den perfekta sökmotorn för att organisera världens information och göra den allmänt tillgänglig och användbar.

Nu till det mest intressanta! Frågorna som besökarna ställer processas genom Googles algoritm som hämtar det relevanta svaret från sitt index och presenterar det för besökaren som ställer den aktuella frågan. Visst vill du vara med här?!

Tekniska SEO hinder och problem

Om du har tekniska problem på din webbplats som hindrar eller försvårar spindlingen, kommer inte dina sidor att kunna sparas i Googles index och därmed inte bli hittade. Det får naturligtvis en direkt påverkan för dina möjligheter att få fler affärer om dina sidor syns eller inte.

Exempel på tekniska problem: Felaktiga URL-parametrar, robot.txt filer, sitemaps, ompekningar, redirects, noindex, mixed content mellan http och https, kanoniska länkar m.m.

Exempel på innehållsproblem: För korta/långa och/eller svårlästa texter. Felaktig eller avsaknad av nyckelord. För lång, för kort eller ingen titeltagg och/eller sidbeskrivningar. Fel användning av rubriker H1, H2, H3 och H4. Avsaknad av alt-taggar på bilder m.m.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vill du veta hur vi kan göra din webbplats bättre?

Hör av dig så tar vi fram ett skräddarsytt förslag till dig, helt kostnadsfritt.

Teknisk SEO analys

För att få koll på eventuella problem kan du låta genomföra en teknisk SEO analys. Analysen inleds ofta med en undersökning av webbplatsen genom att låta spindla webbplatsen på samma sätt som Google. På så sätt tydliggörs problemen kring din webbplats ur ett tekniskt SEO perspektiv. Det finns många verktyg på marknaden för detta och vi använder oss själva av verktyg från Ryte och SemRush.

Med utgångspunkt från den tekniska rapporten och en enkel analys kan du skapa en actionlista med prioriteringar av åtgärder. Vissa åtgärder kan du ordna själv genom innehållshantering och Yoast och vissa punkter av teknisk karaktär kanske du behöver hjälp med.

Missa inte chansen att förbättra din webbplats

  • 1 gång per månad
  • Exklusiva tips
  • Erbjudanden

Fyll i din e-post adress

Vill du veta hur vi kan göra din webb bättre?

Hör av dig så tar vi fram ett skräddarsytt förslag till dig, helt kostnadsfritt.